Menukaart
Restaurant De Nieuwe Meerpaal is “the place to be” in Vijfhuizen waar je naar toegaat als je wilt genieten van een eerlijke keuken zonder te veel tierelantijnen maar wel tegen een concurrerende prijs.
gesloten
Lunch
Soep van de week 8,50
Klassieke ceasar salade 14,50
Sandwich huisgemaakte tonijnsalade 9,50
12-uurtje 14,50
Kroketje, soepje, broodje tonijnsalade.
Broodje Carpaccio 11,50
Truffelmayo, parmezaanse kaas, gedroogde tomaat
Biefstukje 14,50
met brood of friet en jus
Saté van kipfilet 18,50
met huis gemaakte friet, atjar kroepoek en seroendeng
Broodje hete kip of jackfruit ☘️ 11,50
Met mango chutney
Oosterse salade ☘️ 14,50
Met jackfruit of biefstuk reepjes
Sandwich pastrami 10,50
Warme pastrami truffelmayo augurk relish tomaat en mosterd
2 kroketten ☘️ 10,50
groente of rund met brood
Sandwich Geitenkaas ☘️ 10,50
gesmolten met tomaten chutney
Uitsmijtsers v.a 8,25
Ham/kaas/spek
Pannenkoek v.a 7,50
Naturel/spek/ham/kaas
Diner
Voorgerechten
Klassieke Caesar salade 14,50
Mini kaasfondue ☘️14,50
geserveerd in een broodbakje
Soep van de week 8,50
Gamba’s 15,50
met een sausje van de chef om in te dopen
Bierbrood ☘️ 10,50
met smeersels 2 pers
Carpaccio12,75
van rund met truffel mayonaise
Carpaccio ☘️ 12,75
van biet met balsamico
Hoofdgerechten
Gerechten met een * worden geserveerd met verse friet en frisse salade.
Zeebaars 24,75
op zoete aardappel uit de oven, seizoengroente
Diamanthaas 24,50*
met peperjus seizoengroenten en verse friet
2 Sliptongen 24,75*
ravigotte met groenten en friet
Black Angus burger 17,50*
180gr met cheddar en spek tussen een pretzel bun
Biefstuk 24,50
met bearnaisesaus seizoen groente en rozenval uit de oven
Saté van kipfilet 18,50 *
met huis gemaakte friet, atjar kroepoek en seroendeng
Pompoencurry ☘️ 17,50
met rijst
Smokey spareribs 23,50*
met cocktail en knoflooksaus
Gamba’s 24,50*
met pepers en knoflook met seizoengroente en friet
Nagerechten
Kaasplankje 14,50
met een glaasje port
Klassieke Crème brûlée 9,50
met een bolletje ijs
Small jar 8,50
strawberry-mascarpone met een bolletje ijs
Trio van nagerechten 9,50
incl. koffie
Limoncello Scroppino 8,50
Kindermenu
Vanaf 7,50
Hamburger met friet
Kipnuggets van echte kip met friet
Poffertjes of een ijsje
Wijnkaart
Onze wijnkaart is met zorg geselecteerd en op smaak ingedeeld. Van licht naar zwaar.
Bubbels
Gold Fizz Cava Brut/Penedes, Spanje 5.75/27.00
Xarello, macabeo, parellada
Cava wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne. Dat betekent veel frisheid en een verfijnde bubbel die je smaakpapillen op scherp zetten. Deze is om door een ringetje te halen, een gouden ringetje in dit geval! Proef: groene appel en grapefruit
Bruno Dangin Crémant de Bourgogne/Bourgogne, Frankrijk 51.00
Chardonnay, pinot noir
Tot 1919 behoorden de wijngaarden van Bruno Dangin tot Champagne. Na de herindeling liggen ze heel noordelijk in Bourgogne. Toch maakt hij hier waanzinnige mousserende wijnen die niet onderdoen voor de beroemde buren. Proef: brioche, groene appel, mineralen
Witte wijn
Weingut Gerhard Deim/Kamptal, Oostenrijk 33.00
Grüner Veltliner
Deze wijn komt van een klein familiebedrijfje, dat al generaties lang grüner veltliners maakt. En wat voor één? Eentje die uit z’n voegen barst van de verfrissing, verfijnde zuren en versgemalen witte peper.
Pistola/Castilla y Léon, Spanje 4.75/21.00
Verdejo
De verdejodruiven worden ’s nachts geplukt als de temperatuur is gedaald naar 10 tot 15 graden om zijn fris- en fruitigheid te waarborgen. De smaak van de verdejo wordt naast fris gekenmerkt door de geur van citrus en de smaak van peren.
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, perzik en citrus
Groot Phesantekraal/Durbanville, Z-A 6.00/25.00
Sauvignon blanc
De aroma’s van deze sauvignon blanc trakteren je op rijp exotisch fruit met knisperend frisse aroma’s van limoen en citroengras.
Cave Alignan Icare/Côtes du Thongue, Frankrijk 7.50/33.00
Chardonnay
Alexander Krossa is een fenomeen in de Languedoc. Hij maakt een geweldige witte Bourgognestijl in het zuiden van Frankrijk. Vol, romig en krachtig en met een enorm doordrinkbare frisheid. Proef: exotisch fruit en vanille.
Rosé
El Granjero Rosado/Tierra de Castilla, Spanje 4.75/21.00
Tempranillo
Zo’n rosé die uit zijn voegen barst van licht rood fruit en verfrissing. Een feestje voor op ons terras! Proef: zomerse aardbeien, frambozen en lichte kruidigheid.
Terre del Noce Rose/ Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, aardbei.
Chateau de Vauclair/Aix en Provence, Frankrijk 7.50/33.00
Cabernet sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Aix-en-Provence is hét legendarische herkomstgebied voor rosé. Moeder en dochter bundelen hier hun krachten en maken een rosé met die typische Provenceverfrissing. Proef: limoen, nectarines, rozenblaadjes
Rode wijn
Weingut Blankenhorn Schliengen/Baden, Duitsland 41.00
Pinot Noir
De meest zuidelijke wijnstreek van Duitsland – Baden – staat bekend als ‘pinot-noir-territory’. De kalkhoudende bodem en het aangename klimaat zorgt voor spanning en de perfecte rijping. Proef: frambozen, kersen, viooltjes, hout
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Merlot
Een lichte en fruitige merlot uit het noorden van Italië. Proef: kersen, groene paprika en kruiden.
Vista Nova Vinho Tinto/Estremadura, Portugal 4.75/21.00
Touriga Nacional, camarate, castelao
Drie inheemse Portugese druivenrassen vullen elkaar perfect aan in deze zachte wijn met subtiele kruidigheid en hele lichte houtrijping. Proef: Kersen, chocolade, specerijen
Li Mattiani/Salento, Italië 5.00/23.00
Negroamaro
Bij Cantina de Falco zijn ze experts in het maken van Negroamaro wijnen. Ze werken er al ruim 50 jaar mee. Ze vermijden hout zoveel als mogelijk; ze streven juist naar een elegante stijl met veel donker fruit.
Domaine des Lauribert/Côtes Du Rhone, Frankrijk 6.25/26.00
Syrah, grenache
De grenache en syrah zijn de twee hoekstenen van de Rhônevallei. Dit illustere duo zorgt voor een combinatie van sappig donkerrood ‘grenache-fruit’ en de typerende ‘syrah-kruidigheid’.
Terrecarsiche Don Filippo/Puglia, Italië 6.75/27.00
Primitivo
“A primitivo you can’t refuse”. De wijn barst namelijk van het verleidelijke donkere fruit zoals kersen en bramen. Het is dan ook de ideale begeleider van stevige stoofgerechten of koude borrelavonden.
Borrelhappen
Bitterballen 6 stuks, 6,00
Bierbitterballen (Leffe) 6 stuks, 12,50
Bourgondische bitterballen 6 stuks, 12,50
Bitter garnituur 8 stuks, luxe mix 15,00
Vlammetjes 6 stuks, 8,00
Kaasstengel 6 stuks, 8,50
Nacho’s warm met cheese and dips 9,50
Kara age 6 stuks, hoisin 8,50
Tatsuta 6 stuks, truffel mayo 8,50
Kipkluifjes (ongeveer 8 kipkluifjes) 8,50
Japanse of Thiase sateh (6 stokjes van 30gr) 7,50
Luxe borrel plank 2 pers 18,00 p.p
mac and cheese-borrelpootjes. -mini burgers-mini hotdog-nacho’s bitterballen-mini broodje pastrami incl 2 biertjes of wijn
Charcuterie plankje met div speciale ham en worst 14,50
Oosterse borrelplank 16,00
Wij ontvangen je ook graag voor een bruiloft, babyshower, jubileum, condoleance, vergadering of ander evenement.
Bekijk hier alle mogelijkheden voor jouw bijeenkomst.
Feest, diner of evenement?
Iets te vieren?
De Nieuwe Meerpaal biedt vele mogelijkheden, van een high tea, wine of beer tot een luxe lunchbuffet, BBQ-buffet of Indonesisch buffet.
De sèrre is voor private dining tot wel 40 personen af te huren. Het café is af te huren voor je bedrijfsfeest of verjaardag en het restaurant voor bijvoorbeeld je bruiloft.
Bekijk de uitgebreide mogelijkheden en neem contact met ons op om uw bijeenkomst te bespreken.
