Menukaart
Restaurant De Nieuwe Meerpaal is “the place to be” in Vijfhuizen waar je naar toegaat als je wilt genieten van een eerlijke keuken zonder te veel tierelantijnen maar wel tegen een concurrerende prijs.
gesloten
Lunch
Pucce salentino Italiaanse Pita met gerookte zalm en guacamole 13,75
Clubsandwich brioche brood omelet, kip, spek, tomaat, komkommer en sambal mayonaise 12,50
Schiacciata Romana broodje kipstrips, atjar en sambal mayonnaise 12,50
Kroketjes op brood 10,50
12 uurtje soepje, broodje kroket, broodje tonijnsalade 13,50
Uitsmijters/omelet ham/kaas/spek v.a. 8,50
Pannenkoeken kaas/spek/naturel v.a. 7,50
Dubbel Black Angus burger 200gr
met salade friet spek en cheddar 20,50
Saté van kippendij friet en salade 21,50
Biefstukje friet of brood en jus 20,50
Pucce salentino Italiaanse Pita Carpaccio (80gr)
Met truffelmayo, parmezaans kaas en gedroogde tomaat 13,75
Pucce salentino vitello tonnato 13,75
Mini high tea
2 scones, 3 mini crolines (kaas, kip, saucijs) 3 broodjes (tonijn, carpaccio, mini kaaskroket), 2 cupcakes, 2 bonbons 2 brownies, 2 mini cakes, 3 kopjes thee p,p.25,75 p.p.
Diner
Voorgerechten
Pittige Gamba’s aioli 15,50
Soep van de week 8,50
Plukbrood met smeersels 6,50 ☘️
Carpaccio van rund met truffelmayonaise 13,75
of als salade 18,50
Carpaccio van knolselderij, roasted sesame dressing 13,75 of als salade 17,50 ☘️
Kaasfondue van camembert met cherrytomaat en brooddips 19,50 ☘️
Vitello Tonnato huisgebraden kalfsbovenbil met tonijnmayonaise en kappertjes 15,75
of als salade 20,50
Gamba salade met avocado, cherrytomaat en citroendressing 21,50
Hoofdgerechten
Alle gerechten met een * worden geserveerd met verse friet en frisse salade.
Trio van vis gepofte groente, roseval en antiboise 29,50
(dagvis/gamba’s/zalm)
Kabeljauw tomatenkorst met dragonsaus, gepofte groente en knolselderij puree 29,50
Diamanthaas (black Angus) met peperjus, gepofte groente en rozenval 28,50
Black Angus dubble burger 200gr met cheddar en spek 20,50*
(ook als vegetarische burger te bestellen) ☘️
Saté van kippendij met huisgemaakte friet, atjar, kroepoek en seroendeng 21,50*
Spareribs met cocktail- en knoflooksaus 25,50*
Rendang van rund met rijst, atjar, sambal, ei en kroepoek 23,50
Spinazie-ricotta-ravioli tomaat-pestosaus en Parmezaanse kaas 17,50 ☘️
Quiche gemaakt van Spinazie & pijnboompit met geitenkaas * 17,50 ☘️
Nagerechten
Belgische Wafel met aardbeien en slagroom 10,50
Dame blanche 8,50
Wentelteefjes met kaneelijs 10,50
Warme appeltaart met vanille-ijs 9,50
Tiramisu met kersen en limoncello 9,50
Kindermenu
(tot 10jaar)
Vanaf 12,50
Mini-saté met friet
Hamburger met friet
Kipnuggets van echte kip met friet
Wijnkaart
Onze wijnkaart is met zorg geselecteerd en op smaak ingedeeld. Van licht naar zwaar.
Bubbels
Gold Fizz Cava Brut/Penedes, Spanje 5.75/27.00
Xarello, macabeo, parellada
Cava wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne. Dat betekent veel frisheid en een verfijnde bubbel die je smaakpapillen op scherp zetten. Deze is om door een ringetje te halen, een gouden ringetje in dit geval! Proef: groene appel en grapefruit
Bruno Dangin Crémant de Bourgogne/Bourgogne, Frankrijk 51.00
Chardonnay, pinot noir
Tot 1919 behoorden de wijngaarden van Bruno Dangin tot Champagne. Na de herindeling liggen ze heel noordelijk in Bourgogne. Toch maakt hij hier waanzinnige mousserende wijnen die niet onderdoen voor de beroemde buren. Proef: brioche, groene appel, mineralen
Witte wijn
Weingut Gerhard Deim/Kamptal, Oostenrijk 33.00
Grüner Veltliner
Deze wijn komt van een klein familiebedrijfje, dat al generaties lang grüner veltliners maakt. En wat voor één? Eentje die uit z’n voegen barst van de verfrissing, verfijnde zuren en versgemalen witte peper.
Pistola/Castilla y Léon, Spanje 4.75/21.00
Verdejo
De verdejodruiven worden ’s nachts geplukt als de temperatuur is gedaald naar 10 tot 15 graden om zijn fris- en fruitigheid te waarborgen. De smaak van de verdejo wordt naast fris gekenmerkt door de geur van citrus en de smaak van peren.
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, perzik en citrus
Groot Phesantekraal/Durbanville, Z-A 6.00/25.00
Sauvignon blanc
De aroma’s van deze sauvignon blanc trakteren je op rijp exotisch fruit met knisperend frisse aroma’s van limoen en citroengras.
Cave Alignan Icare/Côtes du Thongue, Frankrijk 7.50/33.00
Chardonnay
Alexander Krossa is een fenomeen in de Languedoc. Hij maakt een geweldige witte Bourgognestijl in het zuiden van Frankrijk. Vol, romig en krachtig en met een enorm doordrinkbare frisheid. Proef: exotisch fruit en vanille.
Rosé
El Granjero Rosado/Tierra de Castilla, Spanje 4.75/21.00
Tempranillo
Zo’n rosé die uit zijn voegen barst van licht rood fruit en verfrissing. Een feestje voor op ons terras! Proef: zomerse aardbeien, frambozen en lichte kruidigheid.
Terre del Noce Rose/ Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, aardbei.
Chateau de Vauclair/Aix en Provence, Frankrijk 7.50/33.00
Cabernet sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Aix-en-Provence is hét legendarische herkomstgebied voor rosé. Moeder en dochter bundelen hier hun krachten en maken een rosé met die typische Provenceverfrissing. Proef: limoen, nectarines, rozenblaadjes
Rode wijn
Weingut Blankenhorn Schliengen/Baden, Duitsland 41.00
Pinot Noir
De meest zuidelijke wijnstreek van Duitsland – Baden – staat bekend als ‘pinot-noir-territory’. De kalkhoudende bodem en het aangename klimaat zorgt voor spanning en de perfecte rijping. Proef: frambozen, kersen, viooltjes, hout
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Merlot
Een lichte en fruitige merlot uit het noorden van Italië. Proef: kersen, groene paprika en kruiden.
Vista Nova Vinho Tinto/Estremadura, Portugal 4.75/21.00
Touriga Nacional, camarate, castelao
Drie inheemse Portugese druivenrassen vullen elkaar perfect aan in deze zachte wijn met subtiele kruidigheid en hele lichte houtrijping. Proef: Kersen, chocolade, specerijen
Li Mattiani/Salento, Italië 5.00/23.00
Negroamaro
Bij Cantina de Falco zijn ze experts in het maken van Negroamaro wijnen. Ze werken er al ruim 50 jaar mee. Ze vermijden hout zoveel als mogelijk; ze streven juist naar een elegante stijl met veel donker fruit.
Domaine des Lauribert/Côtes Du Rhone, Frankrijk 6.25/26.00
Syrah, grenache
De grenache en syrah zijn de twee hoekstenen van de Rhônevallei. Dit illustere duo zorgt voor een combinatie van sappig donkerrood ‘grenache-fruit’ en de typerende ‘syrah-kruidigheid’.
Terrecarsiche Don Filippo/Puglia, Italië 6.75/27.00
Primitivo
“A primitivo you can’t refuse”. De wijn barst namelijk van het verleidelijke donkere fruit zoals kersen en bramen. Het is dan ook de ideale begeleider van stevige stoofgerechten of koude borrelavonden.
Borrelhappen
Bitterballen 6 stuks, 6,00
Bierbitterballen (Leffe) 6 stuks, 12,50
Bourgondische bitterballen 6 stuks, 12,50
Bitter garnituur 8 stuks, luxe mix 15,00
Vlammetjes 6 stuks, 8,00
Kaasstengel 6 stuks, 8,50
Nacho’s warm met cheese and dips 9,50
Kara age 6 stuks, hoisin 8,50
Tatsuta 6 stuks, truffel mayo 8,50
Kipkluifjes (ongeveer 8 kipkluifjes) 8,50
Japanse of Thiase sateh (6 stokjes van 30gr) 7,50
Luxe borrel plank 2 pers 18,00 p.p
mac and cheese-borrelpootjes. -mini burgers-mini hotdog-nacho’s bitterballen-mini broodje pastrami incl 2 biertjes of wijn
Charcuterie plankje met div speciale ham en worst 14,50
Oosterse borrelplank 16,00
Gluten- of andere allergie? Vraag de bediening naar de vele mogelijkheden!
Wij ontvangen je ook graag voor een bruiloft, babyshower, jubileum, condoleance, vergadering of ander evenement.
Bekijk hier alle mogelijkheden voor jouw bijeenkomst.
Feest, diner of evenement?
Iets te vieren?
De Nieuwe Meerpaal biedt vele mogelijkheden, van een high tea, wine of beer tot een luxe lunchbuffet, BBQ-buffet of Indonesisch buffet.
De sèrre is voor private dining tot wel 40 personen af te huren. Het café is af te huren voor je bedrijfsfeest of verjaardag en het restaurant voor bijvoorbeeld je bruiloft.
Bekijk de uitgebreide mogelijkheden en neem contact met ons op om uw bijeenkomst te bespreken.