Menukaart
Restaurant De Nieuwe Meerpaal is “the place to be” in Vijfhuizen waar je naar toegaat als je wilt genieten van een eerlijke keuken zonder te veel tierelantijnen maar wel tegen een concurrerende prijs.
gesloten
Lunch
Soep van de week 8,50
Klassieke ceasar salade 14,50
Big American hotdog 7,50
Sandwich tonijnsalade 9,50
12-uurtje
Kroketje, soepje, broodje met gebakken ei, ham en kaas. Incl. koffie of thee v.a 14,50
Dirty fries 7,75
Huisgemaakte friet met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Sandwich hete kip 12,50
Met mango chutney
Oosterse salade ☘️ 14,50
Met jackfruit of biefstuk reepjes en gepofte groente
Clubsandwich 13,50
Warme pastrami truffel mayo augurk relish tomaat en mosterd
Luxe borrel plank p.p 18, pp
Mac and cheese, borrelpootjes, mini burgers, mini hotdog, nacho’s, bitterballen, mini broodje pastrami. Incl. 1 biertje of wijntje
Uitsmijters v.a 8,25
Ham/kaas/rosbief/spek
Pannenkoek v.a 7,50
Naturel/appel/spek
Diner
Voorgerechten
Klassieke Caesar salade 14,50
Mini kaasfondue geserveerd in een brood bakje 14,50 ☘️
Soep van de week 8,50
Gamba’s met een krokante korst en hoisin saus 12,50
Bierbrood met smeersels 2 pers 10,50 ☘️
Pizza jackfruit en truffelmayonnaise 15,50 ☘️
Pizza pulled pork en Smokey hot cocktailsaus 17,50
Pizza buikspek gekarameliseerde ui en BBQ saus 17,50
Pizza margherita 12,50 ☘️
Seizoensgerechten
Aspergesoep 8,50
Asperges op klassieke wijze, met zalm of ham 21,50
Hoofdgerechten
Gerechten met een * worden geserveerd met verse friet en frisse salade.
Zeebaars op een mousseline van zoete aardappel, asperge en broccolini 22,50
Diamanthaas met peperjus seizoensgroenten en verse friet 21,50
Biefstukspies met een hassalback aardappel en seizoensgroenten 23,50
Black Angus burger 180gr met cheddar en spek tussen een pretzel bun 18,50 *
Rijk gevuld stoofpotje van rund 19,50
Saté met huis gemaakte friet of gebakken rijst, atjar kroepoek en seroendeng 17,50 *
Pompoencurry met rijst 16,50 ☘️
Smokey spareribs met cocktail en knoflooksaus 22,50 *
Spaghetti aglio e olio con gamba’s 22,50
Nagerechten
Kaasplankje met een glaasje port 13,00
Klasieke Crème brûlée met liquor 43 en een bolletje ijs 9,50
Small jar strawberry-mascarpone met een bolletje ijs 8,50
Trio van nagerechten incl. koffie 9,50
Tarte tartin met salted caramel vanille ijs 10,50
Kindermenu
Vanaf 7,50
Mini pizza margaritha
Hamburger met friet
Kipnuggets van echte kip met friet
Poffertjes of een ijsje
Wijnkaart
Onze wijnkaart is met zorg geselecteerd en op smaak ingedeeld. Van licht naar zwaar.
Bubbels
Gold Fizz Cava Brut/Penedes, Spanje 5.75/27.00
Xarello, macabeo, parellada
Cava wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne. Dat betekent veel frisheid en een verfijnde bubbel die je smaakpapillen op scherp zetten. Deze is om door een ringetje te halen, een gouden ringetje in dit geval! Proef: groene appel en grapefruit
Bruno Dangin Crémant de Bourgogne/Bourgogne, Frankrijk 51.00
Chardonnay, pinot noir
Tot 1919 behoorden de wijngaarden van Bruno Dangin tot Champagne. Na de herindeling liggen ze heel noordelijk in Bourgogne. Toch maakt hij hier waanzinnige mousserende wijnen die niet onderdoen voor de beroemde buren. Proef: brioche, groene appel, mineralen
Witte wijn
Weingut Gerhard Deim/Kamptal, Oostenrijk 33.00
Grüner Veltliner
Deze wijn komt van een klein familiebedrijfje, dat al generaties lang grüner veltliners maakt. En wat voor één? Eentje die uit z’n voegen barst van de verfrissing, verfijnde zuren en versgemalen witte peper.
Pistola/Castilla y Léon, Spanje 4.75/21.00
Verdejo
De verdejodruiven worden ’s nachts geplukt als de temperatuur is gedaald naar 10 tot 15 graden om zijn fris- en fruitigheid te waarborgen. De smaak van de verdejo wordt naast fris gekenmerkt door de geur van citrus en de smaak van peren.
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, perzik en citrus
Groot Phesantekraal/Durbanville, Z-A 6.00/25.00
Sauvignon blanc
De aroma’s van deze sauvignon blanc trakteren je op rijp exotisch fruit met knisperend frisse aroma’s van limoen en citroengras.
Cave Alignan Icare/Côtes du Thongue, Frankrijk 7.50/33.00
Chardonnay
Alexander Krossa is een fenomeen in de Languedoc. Hij maakt een geweldige witte Bourgognestijl in het zuiden van Frankrijk. Vol, romig en krachtig en met een enorm doordrinkbare frisheid. Proef: exotisch fruit en vanille.
Rosé
El Granjero Rosado/Tierra de Castilla, Spanje 4.75/21.00
Tempranillo
Zo’n rosé die uit zijn voegen barst van licht rood fruit en verfrissing. Een feestje voor op ons terras! Proef: zomerse aardbeien, frambozen en lichte kruidigheid.
Terre del Noce Rose/ Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Pinot grigio
Op hoogte opgevoede pinot grigio uit het noorden van Italië. Die hoogte zorgt voor verfrissing in het glas. Proef: alpenkruid, aardbei.
Chateau de Vauclair/Aix en Provence, Frankrijk 7.50/33.00
Cabernet sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Aix-en-Provence is hét legendarische herkomstgebied voor rosé. Moeder en dochter bundelen hier hun krachten en maken een rosé met die typische Provenceverfrissing. Proef: limoen, nectarines, rozenblaadjes
Rode wijn
Weingut Blankenhorn Schliengen/Baden, Duitsland 41.00
Pinot Noir
De meest zuidelijke wijnstreek van Duitsland – Baden – staat bekend als ‘pinot-noir-territory’. De kalkhoudende bodem en het aangename klimaat zorgt voor spanning en de perfecte rijping. Proef: frambozen, kersen, viooltjes, hout
Terre del Noce/Dolomieten, Italië 4.50/20.00
Merlot
Een lichte en fruitige merlot uit het noorden van Italië. Proef: kersen, groene paprika en kruiden.
Vista Nova Vinho Tinto/Estremadura, Portugal 4.75/21.00
Touriga Nacional, camarate, castelao
Drie inheemse Portugese druivenrassen vullen elkaar perfect aan in deze zachte wijn met subtiele kruidigheid en hele lichte houtrijping. Proef: Kersen, chocolade, specerijen
Li Mattiani/Salento, Italië 5.00/23.00
Negroamaro
Bij Cantina de Falco zijn ze experts in het maken van Negroamaro wijnen. Ze werken er al ruim 50 jaar mee. Ze vermijden hout zoveel als mogelijk; ze streven juist naar een elegante stijl met veel donker fruit.
Domaine des Lauribert/Côtes Du Rhone, Frankrijk 6.25/26.00
Syrah, grenache
De grenache en syrah zijn de twee hoekstenen van de Rhônevallei. Dit illustere duo zorgt voor een combinatie van sappig donkerrood ‘grenache-fruit’ en de typerende ‘syrah-kruidigheid’.
Terrecarsiche Don Filippo/Puglia, Italië 6.75/27.00
Primitivo
“A primitivo you can’t refuse”. De wijn barst namelijk van het verleidelijke donkere fruit zoals kersen en bramen. Het is dan ook de ideale begeleider van stevige stoofgerechten of koude borrelavonden.
Paasmenu zo 9 april
Ontvangst met een feestelijk glaasje bubbels van het huis.
Paasbrunch
Uitgebreid buffet
Met o.a. soepen, luxe broodsoorten, luxe beleg, salades, warme & koude vlees, vis en vegetarische gerechten.
Dessertbuffet
Diverse soorten ijs, bavarois, mini gebakjes, mousse, crêpes, vers fruit en slagroom.
Inclusief
Verse jus d’orange, smoothies, koffie/thee, melk & karnemelk.
Volwassenen € 37,50
Kinderen 3 t/m 11 jaar € 17,50
van 12.00 tot 15.00
Diner
Voorgerecht
Mix van verschillende voorgerechtjes.
Hoofdgerecht
Diamanthaas met peperjus
Groene asperges in spek gerold
Roseval aardappel uit de oven
of
Zeebaars met kreeftenjus
Groene asperges in spek gerold
Haselbach aardappel uit de oven
Nagerecht
Grand dessert
42,50 p.p.
Borrelhappen
Bitterballen 6 stuks, 6,00
Bierbitterballen (Leffe) 6 stuks, 12,50
Bourgondische bitterballen 6 stuks, 12,50
Bitter garnituur 8 stuks, luxe mix 15,00
Vlammetjes 6 stuks, 8,00
Kaasstengel 6 stuks, 8,50
Nacho’s warm met cheese and dips 9,50
Kara age 6 stuks, hoisin 8,50
Tatsuta 6 stuks, truffel mayo 8,50
Kipkluifjes (ongeveer 8 kipkluifjes) 8,50
Japanse of Thiase sateh (6 stokjes van 30gr) 7,50
Luxe borrel plank 2 pers 18,00 p.p
mac and cheese-borrelpootjes. -mini burgers-mini hotdog-nacho’s bitterballen-mini broodje pastrami incl 2 biertjes of wijn
Charcuterie plankje met div speciale ham en worst 14,50
Oosterse borrelplank 16,00
Feest, diner of evenement?
Iets te vieren?
Wij ontvangen je graag en willen je bruiloft, babyshower, jubileum, condoleance of ander evenement samen met jou voorbereiden en tot een groot succes maken.
Bekijk de uitgebreide mogelijkheden en neem contact met ons op om uw bijeenkomst te bespreken.
